MENUMENU
Duiken met kinderen | Atlantic Duikcentrum

Duiken met kinderen

Duiken voor kinderen

Voor duiken met kinderen heeft Atlantic Duikschool een uitgebreid programma en mogelijkheden. Allemaal volgens het PADI principe en onder direct toezicht van een PADI professional. Van een introductieduik, waarin je de basis leert en voelt hoe het is om onder water te ademen tot een Junior Rescue Diver waarin je zelfredzaamheid, omgaan met noodgevallen en paniek en met stress leert omgaan.

 

Introductieduik

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om onder water adem te halen? Als je dat wilt weten maar niet meteen je brevet wilt halen, kun je tijdens de introductieduik proberen of je het leuk vindt. Atlantic Duikcentrum biedt je de kans om dit uit te proberen in een zwembad ofwel in buitenwater.
Hoewel de Introductieduik-ervaring geen echt duikbrevet oplevert, leer je in ondiep water hoe je duikuitrusting moet gebruiken, en krijg je een snelle en makkelijke introductie tot wat er voor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen.

 

Waarom het zo leuk is


Voor het allereerst onder water ademhalen is een unieke ervaring. Je moet er wel even aan wennen – mensen zijn er natuurlijk niet voor geschapen – maar na een paar minuten van stille verbazing hebben de meeste deelnemers in de gaten hoe makkelijk duiken eigenlijk is. De grootste uitdaging voor instructeurs bij het introductieduik programma is niet de deelnemers in het water te krijgen, maar ze er na afloop weer uit te krijgen.

 

Wat je leert

Je leert de benodigde basis om onder direct toezicht van een PADI-professional te duiken. Een van de dingen die je leert is dat je echt onder water kan ademhalen en of je dat leuk vindt of juist niet:

• Je leert hoe het voelt om duikuitrusting aan te hebben en hoe makkelijk het is om je onderwater voort te bewegen als je duikuitrusting draagt.

• Ervaar hoe het is om onder water adem te halen en of je dat prettig vindt.

• Je leert een aantal basisvaardigheden en veiligheidsregels die je ook gebruikt voor je volledige duikcursus wanneer je de volgende stap zet.

 

De duikuitrusting die je gebruikt

De duikuitrusting die je nodig hebt voor de duik wordt door de instructeur geregeld. Zelf zorg je voor een basis-uitrusting, dit bestaat uit een masker, snorkel en vinnen.
Deze is aan te schaffen in onze winkel. Als cursist krijg je een leuke korting.

 

 

Deelnamevereisten

Om een introductieduik te volgen moet je minstens 8 jaar zijn.
De kosten bedragen € 39,50 p.p.
Kom je met een buddy dan betaal je € 35,00 p.p.

Kinderpartijtjes

Op zoek naar een origineel kinderpartijtje? Wat dacht u van een duikfeestje? De kinderen worden feestelijk ontvangen met limonade en wat lekkers. Daarna vertellen we op een leuke manier over de materialen die je nodig hebt om te duiken, bouw je je duiksetje op en gaan we onder water. Hoe spannend is dat! WE doen leuke spellen onder water en na afloop krijft iedereen een certificaat mee en de jarige ontvangt nog een leuk presentje. Een kinderpartijtje voor 6 personen kost € 175,00 De kinderpartijtjes zijn mogelijk op Zondagmiddag na 16.00 uur in zwembad De Schermer in de Huesmolen.

Opleiding voor kinderen 8 jaar en ouder.

 
PADI Seal team is een kleine opleiding. Seal Team is een zwembad opleiding.
De opleiding is opgedeeld in delen genaamd Aqua Missies.
De toekomstige PADI Seal Team duiker moet eerst 5 missies volgen.
Deze missies introduceren de benodigde skills voor het duiken en het onderwater zweven.
De kinderen krijgen bij inschrijving een PADI Sealteam kit.
In deze kit wordt de theorielesjes voor bereid.
Na elke zwembadles krijgen de kinderen een sticker in het logboekje.
Zijn de 5 lessen behaald dan krijgen zij het brevetpasje en het diploma.

 

 

Master Sealteam

Na het goed afronden van de sealteam cursus kunnen de kinderen verder met het PADI Master sealteam.
Hierin zit een nachtduik, fotografieduik en een ruimteduik, waar ze hun zweef skills kunnen verfijnen en kunnen ze tijdens het zweven een ruimteschip van PVC buizen maken, gewichtsloos.
Na het afronden van alle 10 Specialty AquaMissies krijgen ze een PADI Master Seal Team brevetkaart en een certificaat uitgereikt.
Hierna kan de Master Sealteam duiker door gaan voor Junior Open water.
Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier om je nu aan te melden, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.